Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

αφιέρωμα στον Michael Jackson Μέρος Α'

Ο Micchael Jackson ή αλλιώς mj γεννήθηκε στις 29 αυγούστου 1958, στο Γκάρι της Ιντιάνα και πέθανε 25 Ιουλίου 2009 σε ηλικία 50 χρονών. Ήταν μουσικός, τραγουδιστής, χορογράφος, παραγωγός και τρομερός χορευτής (στη σκηνή δεν πάταγε. πέταγε).

Hταν και συνεχίζει να είναι στις καρδιές όλων μας ο βασιλιάς της POP. Η ιστοσελίδα Amazon.com ανακοίνωσε πως μέσα σε 24 ώρες από το θάνατό του πούλησε όσα άλμπουμ του όσα είχε πουλήσει τα 11 προηγούμενα χρόνια!! Έσπασε το ρεκόρ καθώς πούλησε τόσα άλμπουμ όσο κανένας άλλος. Το chanel του στο youtube έχει τουλάχιστον 48.700.000 views και άμα βάλουμε και όλα τα βίντεο και από άλλα μέλη τα views θα είναι αμέτρητα. Με το λύμα michael Jackson στο google βρίσκονται περίπου 212 εκατομμύρια ιστοσελίδες.

Το τραγουδι γι’ αυτόν ξεκοινησε στα τέλη της10ετιας του 60’ στο συγκροτημα Jackson 5 ( ήταν αποτελούμεν από τα πέντε αδέρφια Jackson εξού και η ονομασία. Το 1971 ξεκοίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφίσεις στην ίδια εταιρία. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987).

Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records.Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η pop εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων.

Το μεσημέρι της 25ης Ιουνίου 2009 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου UCLA στο Λος Άντζελες σε κωματώδη κατάσταση ύστερα απο καρδιακό επεισόδιο. Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά και προκάλεσε ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στο διαδίκτυο και ακόμα και κατάρρευση γνωστών μηχανών αναζήτησης. Η υγεία του Τζάκσον τον τελευταίο καιρό ήταν επιβαρυμένη και επίσης ήταν εθισμένος σε παυσίπονα φάρμακα. Ο θάνατος του προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού καθώς και άλλων φαρμάκων. Η κηδεία του "Βασιλιά της Ποπ" έγινε στις 07/07/09, ημέρα Τετάρτη, και συγκεκριμένα στις 8.00 πμ ώρα Αμερικής, 6.00 μμ ώρα Ελλάδος, στο κοιμητήριο του Φόρεστ Λόουν, ενώ η δημόσια επιμνημόσυνη τελετή πραγματοποιήθηκε 2 ώρες αργότερα στο STAPLES CENTER, γήπεδο της ομάδας μπάσκετ του Λος Άντζελες, LA Lakers, την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές απ' όλο τον κόσμο.
Δισκογραφία:

•1971: Got to Be There
•1972: Ben
•1973: Music and Me
•1975: Forever, Michael
•1979: Off the Wall
•1982: Thriller
•1987: Bad
•1991: Dangerous
•1995: HIStory
•1997: Blood on the Dance Floor
•2001: Invincible

2 σχόλια:

  1. ax eimai fanatiki michelajacksonitsa!na kanete pio sixna afierwmata!to a3izei!mpravo pantws!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα προσπαθησουμε να γραψουμε κι αλλο. λεγετέ μας καποια θεματα στα οποια θελετε να εστιασουμε και να γραφουμε γι' αυτα περισσοτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή