Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ρενέ Γκοσινί

Ο Ρενέ Γκοσινί (René Goscinny ) γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1926 στο Παρίσι και πέθανε στις 5 Νοεμβρίου του 1977 (λόγο καρδιακής προσβολής). Ήταν συγγραφέας και συντάκτης, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τα κόμικς Αστερίξ και Λούκυ Λουκ, στα οποία και έγραφε τα σενάρια.
εκέμβρη του 1943, αφού τελείωσε το σχολείο, ο 17χρονος τότε Ρενέ Γκοσινί έχασε τον πατέρα του, πρώτη του δουλειά ως βοηθός λογιστή σε εργοστάσιο περισυλλογής λάστιχων, και όταν έφυγε τον επόμενο χρόνο, έγινε κατώτερος εικονογράφος σε διαφημιστικό πρακτορείο.
Υπηρέτησε στο πεζικό πήρε προαγωγή, επίσημος εικονογράφος του συντάγματος του στρατού, και έφτιαχνε εικονογραφήσεις και αφίσες για τον στρατό.
Το 1959, ο εκδοτικός οίκος Édifrance/Édipresse ξεκίνησε το περιοδικό Pilote. Ο Γκοσινί έγινε ένας από τους πιο παραγωγικούς συγγραφείς του περιοδικού. Στο πρώτο τεύχος του περιοδικού, ξεκίνησε την πιο διάσημη δημιουργία του, το Αστερίξ, μαζί με τον Αλμπέρ Ουντερζό. Η σειρά έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία και πλέον είναι γνωστή παγκοσμίως. Ο Γκοσινί ξεκίνησε επίσης τις σειρές "Ο Μικρός Νικόλας" και πολλές άλλες γνωστές.
Παντρεύτηκε την Gilberte Pollaro-Millo το 1967. Το 1968 γεννήθηκε η κόρη του Άννα.

πηγη: βικιπέδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου