Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ραντεβού στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών


Η επιστήμη πάει και πάλι σινεμά, μέσω του τέταρτου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών που ξεκινά στην Αθήνα. Από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου προβάλλονται μετά τις 15:00 δωρεάν 35 συνολικά επιστημονικές ταινίες-ντοκιμαντέρ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Πρόκειται για τη δεύτερη, διαγωνιστική φάση του φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε φέτος τον Μάιο με την προβολή 160 ταινιών απ' όλο τον κόσμο, φέρνοντας το ευρύ κοινό, μέσω του κινηματογράφου, κοντά στις τελευταίες εξελίξεις του ερευνητικού και επιστημονικού κόσμου.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook


Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας διοργανώθηκε από το CAID (Κέντρο Βιομηχανικού Σχεδίου) για πρώτη φορά τον Μάιο του 2006. Συγκεντρώνοντας ταινίες από όλο τον κόσμο - που συχνά αποτελούν αντικείμενο μακρόχρονων επιστημονικών μελετών - οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διάδοση της επιστήμης σε ένα μεγαλύτερο κοινό, μέσω του κινηματογράφου.

Οι καθημερινές προβολές των διαγωνιζόμενων ταινιών, με ελληνικούς υπότιτλους, θα πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), ενώ οι πέντε βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν σε μια ξεχωριστή βραδιά, στις 26 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου).

Φέτος, για πρώτη φορά, ένα ειδικό βραβείο, συνοδευόμενο από 1.500 ευρώ, θα
απονεμηθεί στην καλύτερη ελληνική παραγωγή. Επίσης, από φέτος το Φεστιβάλ θα ταξιδεύσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Προβολή των διακεκριμένων ταινιών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 25 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Ολύμπιον, αμέσως μετά το κλείσιμο του 50ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: in-digital

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου