Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ!

H άποψη ότι το «καθαρό» μέλλον των τροχών είναι ηλεκτρικό κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που πληθαίνουν στη διεθνή αγορά και η δέσμευση της Γερμανίας για κυκλοφορία 1 εκατ. τέτοιων οχημάτων μέχρι το 2020, επιβεβαιώνουν την τάση.

Hείδηση για την είσοδο της Γερμανίας στον ηλεκτρικό... πόλεμο έκανε το γύρο του κόσμου και προκάλεσε έναν νέο κύκλο συζητήσεων σχετικά με την «πράσινη» αυτοκίνηση. Το να θέλεις να έχεις στους δρόμους της χώρας σου 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώς το 2020 είναι σίγουρα ένας φιλόδοξος στόχος, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη του ότι σήμερα τα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στη Γερμανία είναι μόλις 1.452, σε σύνολο 41 εκατ. αυτοκινήτων. Προφανώς, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ πείστηκε ότι το μέλλον της αυτοκίνησης (ή έστω ένα υπολογίσιμο μέρος του) είναι αμιγώς ηλεκτρικό και εξήγγειλε επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η χαρακτηριστικά «ηλεκτρική» εικόνα της φετινής διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του είδους παγκοσμίως, δεν ήταν βέβαια άσχετη με τις εξαγγελίες της Μέρκελ. Πανταχού παρούσα η πανίσχυρη RWE (γερμανική εταιρεία ηλεκτρισμού) που αναλαμβάνει, σε συνεργασία με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, να δημιουργήσει την υποδομή για τη φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Γερμανίας

Πηγή:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου