Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Windows7




Tα Windows 7 θα κυκλοφορήσουν και στην Ευρώπη με τον browser της Microsoft εγκατεστημένο, μια εξέλιξη ελαφρώς ακατανόητη, καθώς αν όλη αυτή η δικαστική διαμάχη προ ετών είχε ένα αποτέλεσμα, ήταν να αναγκάσει τη Microsoft να κυκλοφορήσει το λειτουργικό της χωρίς browser. Πράγμα που επρόκειτο να γίνει. Αλλά δεν θα γίνει.

Η Microsoft στην ανακοίνωσή της λέει:

"...η Microsoft κατέθεσε πρόσφατα μια νέα αναθεωρημένη και βελτιωμένη πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ορίζει εκ νέου το πλαίσιο ενσωμάτωσης του web browser Internet Explorer (IE) 8 στα επερχόμενα Windows 7, κατά τρόπο απολύτως συμβατό προς τους ρυθμιστικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής αγοράς. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, οι καταναλωτές στην Ευρώπη όταν αγοράζουν ένα Windows PC με Windows 7, θα έχουν προεγκαταστημένο τον ΙΕ 8, αλλά ωστόσο θα υπάρχει και η δυνατότητα εγκατάστασης του web browser της επιλογής τους"

Αυτό το τελευταίο παρουσιάζεται ως παραχώρηση, αλλά δεν διαφέρει σε τίποτα από το καθεστώς των Vista ή των ΧΡ: Ένα λειτουργικό με τον browser της Microsoft στο οποίο μπορείς να προσθέσεις ό,τι θέλεις. Μυστήρια πράγματα.

Τέλος πάντων, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ανακοίνωσης αφορά στις τιμές του προϊόντος όταν κυκλοφορήσει, στις 22 Οκτωβρίου, οι οποίες είναι οι εξής:


Windows 7 Home Premium
Εκτιμώμενη τιμή λιανικής (με ΦΠΑ): €204,99


Windows 7 Professional
Εκτιμώμενη τιμή λιανικής (με ΦΠΑ): €319,99


Windows 7 Ultimate
Εκτιμώμενη τιμή λιανικής (με ΦΠΑ) €334,99


Windows 7 Home Premium Upgrade (UPG)
Τελική τιμή λιανικής (με ΦΠΑ) € 124,99

Windows 7 Professional Upgrade (UPG)
Τελική τιμή λιανικής (με ΦΠΑ) € 299,99

Windows 7 Ultimate Upgrade (UPG)
Τελική τιμή λιανικής (με ΦΠΑ) € 309,99


Πηγή: yupi
By: dj ss



τώρα όμως σας θυμίζουμε ότι

1.Δηλητηριάζουν την εκπέδευση .
2.Περιορίζουν τα δικαιώματα των χρηστών
3.Καταχωρούντε διεθνώς κοινώς αποδεκτούς τρόπους συνεργασιας όπως το Open Document Format (ODF)
4.Δρουν μονοπωλιακά
5.Απειλούν την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών από ιούς
6.Επιβάλουν το Digital Rights Management (DRM) σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί ο χρήστης να κάνει αντίγραφα των DVD, CD που έχει
7.Με τα νέα Windows 7 ικανοποιούνται απολύτως τα πάγια αιτήματα των εταιρειών παραγωγής και διακίνησης μουσικής και ταινιών που επιθυμούν να απαγορεύεται εντελώς η δημιουργία αντιγράφων στο χρήστη από το λειτουργικό του υπολογιστή που χρησιμοποιεί.

Πηγη: ndigital/in


By:NiKoS WSN

2 σχόλια:

  1. Λες ότι δηλητηριάζουν την εκπαίδευση. Με ποιο τρόπο; Θα μας ενδιέφερε να μάθουμε κάτι σχετικά με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σχολεια χρησιμοποιουν μονο προιοντα Microsoft.Ετσι η εταιρεια επενδυει τεραστια ποσα χρηματων στα σχολεια.Αυτο περιοριζει την ανεξαρτησια της εκπαίδευσης κ δημιουργει μονοπώλιο (της Microsoft).

    ΑπάντησηΔιαγραφή