Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Πάρτυ Τεχνολογίας 14-18 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολις


Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Athens Digital Week από τη Τετάρτη 14 ως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολις στο Γκάζι.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9,84» η «Τεχνόπολις», η ΔΑΕΜ και ο Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων (ΠΟΔΑ).

Το Athens Digital Week διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008 και τότε πέρασαν από τις πόρτες της Τεχνόπολις συνολικά 35.000 άτομα όλων των ηλικιών - περίπου 600 άτομα ανά ώρα! - και παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, 44 ώρες robotics, 40 ώρες διαλέξεις 44 ώρες visual art, 56 ώρες modding και 56 ώρες gaming.

Φέτος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των πρακτικών εφαρμογών των νέων τεχνολογιών, η θεματολογία του Athens Digital Week καλύπτει εννιά ενότητες:
GAMING: Παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών, έκθεση παλιών κονσόλων και παιχνιδομηχανών (coin operated game machines) και διαγωνισμοί στα Counter-Strike, Warcraft II, Trackmania, Quake και ProEvolution

ROBOTICS:
Ρομποτάκια προγραμματισμένα παλεύουν, ακολουθούν γραμμές, λύνουν γρίφους, ρομποτικά λουλούδια αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, εξομοιωτές πτήσεων αλλά και αγωνιώδεις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με δίποδα ρομπότ.

MODDING:
Ψύξη με υγρό άζωτο από διεθνούς φήμης Έλληνες modders με παγκόσμιες διακρίσεις, overclocking και διαστημικά υλικά, με σκοπό τη δημιουργία των πιο πρωτότυπων και μοναδικών μηχανών που έχει δει ποτέ κανείς.
Τμήματα: PC Case Modding, Overclocking, Gadget Modding.
Διαγωνισμοί Modding και Overclocking

SPACE: Σε τεράστιες οθόνες προβολών, το Celestia δίνει σε όλους τη δυνατότητα παρατήρησης του ηλιακού μας συστήματος με ένα κλικ, που μοιάζει με πραγματική ξενάγηση στο Διάστημα.

Διαγωνισμοί: Έκθεση φωτογραφίας με πλανήτες και αστέρια τραβηγμένα από ψηφιακές κάμερες και τηλεσκόπια. Δηλώστε συμμετοχή

Κουιζ γνώσεων και ένα πρωτότυπο παιχνίδι με πλανήτες, αστέρια και γαλαξίες.

DIGITAL MUSIC: Ο προαύλιος χώρος της Τεχνόπολις μετατρέπεται σε ένα τεράστιο στούντιο με ψηφιακές κονσόλες, υπολογιστές και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να ακουστεί το δικό τους μουσικό κομμάτι. Θα ακούγεται δυνατή μουσική και θα γίνονται προβολές σε τεράστιες οθόνες.

OPEN SOURCE:
Οι developers, εκείνοι που δίνουν ψυχή στους υπολογιστές, θα έιναι και φέτος όλοι στο Athens Digital Week για να αντάλλαξαν απόψεις και κόλπα και να εκπλήξουν όλους όσους θα τους παρακολουθήσουν.

Το ΕΛ/ΛΑΚ προσκαλεί τους μαθητές να γνωρίσουν το ελεύθερο και το ανοικτό λογισμικό, και να το εγκαταστήσουν στα netbook τους.

VISUAL ART: Digital (matte) Painting , Digital Illustarting - vector based illustrations, Art for Web: 2-D/Flash/3d –papervision, Art Installations (VR), Local Showreel, and Movies, The Best 2-D and 3-D commercial art, Graffiti Research Lab - graffiti artists που δημιουργούν με open source technologies.

H ομάδα nomass για δεύτερη συνεχή χρονιά θα παρουσιάσει το online project με θέμα “character design”. Σε ειδική ιστοσελίδα που θα διαμορφωθεί για την παρουσίαση των έργων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή διεθνώς γνωστών σχεδιαστών, οι οποίοι με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο θα προβάλλουν τα έργα τους.

SOCIAL NETWORKING:
Ελάτε να γνωρίσετε τους ψηφιακούς σας φίλους. Διοργάνωση events μέσω twitter και facebook (facebook party, social camps)

TELECOM: Απίστευτο content για δουλειά ή διασκέδαση, αλλά και ασύρματο, κινητό internet, εφαρμογές για PDA και ό,το άλλο αφορά στην κινητή τεχνολογία.
Your office everywhere, Mobile TV, Mobile Music, Mobile Studio, Mobile Navigation/GIS Applications (SatWays), Mobile Games, SMS/MMS Games, Mobile Web 2.0.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: in / ndigital

2 σχόλια:

  1. t enooun na egatasthsoun sto notebook elef8ero logismiko kai pos 8a ginei afto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελεύθερο λογισμικό (software) εννοούν τα ubundu Linux. Λογικά θα υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους θα δώσεις το notebook σου και θα σου εγκαταστήσουν το software...

    ΑπάντησηΔιαγραφή