Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Τα «λαβρακια» της τελευταίας στιγμής

Τυπικά η μεταγραφική περίοδος έχει τελειώσει. Όμως η UEFA έχει δώσει τη δυνατότητα στους συλλόγους να μπορούν να κλείνουν ελεύθερους παίχτες για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Αν λοιπόν οι 3 «μεγάλοι» του κέντρου θελήσουν να κλείσουν κάποιες «τρύπες» τότε υπάρχουν αρκετοί παίχτες που δεν θα έλεγαν όχι, ελλείψη μιας πρότασης απο πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας, σε μια πρόταση απο ελληνική ομάδα με ένα αρκετά γενναιόδωρο συμβόλαιο.



-Τερματοφύλακες:Εκεί που εαν βρισκόταν κατι καλό ο Παναθηναικός δεν θα έλεγε όχι.

1. Ο μοναδικός αξιόλογος ελεύθερος τερματοφύλακας είναι ο Toni Doblas πρωην της Σαραγοσα, για τον οποίο έχει όμως ήδη εκφράσει ενδιαφέρον ο Πανιώνιος.

-Αμυντικοί: Επίσης είναι κάπως εμφανές πως ο ΠΑΟ χρειάζεται ίσως κάποια ενίσχυση.

1.Jorge Andrade: Ο πορτογάλος αμυντικός με θητεια σε Estella de Amadora, Porto, Deportivo la Coruna και Juventus δεν είναι ασχημη και διόλου αμελητέα μονάδα για το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟ.
2.Lucas Neil: O 31χρονος πρώην δεξιός αλλα και κεντρικός αμυντικος της West Ham και των Blackburn Rovers θα ήταν ένα πραγματικά χρήσιμο πολυεργαλείο της άμυνας για κάθε ομάδα.
3.Sylvain Wiltord:Τι να πρωτοπούμε για τον πραγματικά θηριώδη πρώην κεντρικό αμυντικό της Rennes, της Bordeaux, της Arsenal, της Lyon και της Marseille με 92 συμμετοχες με την φανέλα των «πετεινών»? Μοναδικό του μειονέκτημα η ηλικια του(35 ετών).

-Μέσοι:Ο Ολυμπιακός ήταν σε αναζήτηση ενος αρισερού μέσου κι ενος «δεκαριου» αν βρισκόταν κατι καλό και όντως υπάρχουν κάποιοι καλοί παίχτες.

1. Boudewjin Zenden: O 33 χρονος αριστερός μέσος(που μπορεί όμως να παίξει και δεκάρι) θα ήταν εξαιρετική περίπτωση για το λειψό αριστερό άκρο του ΟΣΦΠ. Με θητεία σε ομάδες όπως η PSV, η Barcelona , η Chelsea και η Marseille σίγουρα η εμπειρία του θα βοηθούσε τους ερυθρόλευκους.
2. Rodrigo Tiui: Σε ηλικία μόλις 23 ετών θα ήταν ενα στοίχημα ο Βραζιλιάνος περιφεριακός επιθετικός αλλα κυρίως δεκαρι που δύσκολα θα έβγαινε στον Ολυμπιακό.
3. Stephen Appiah: Στα 28 του χρόνια (εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία) ένα πολυμηχανάκι που παίζει σε όλες τις θέσεις του κέντρου με θητέια στο Ιταλικό πρωτάθλημα και τη Fenerbahce λογικά θα ήταν θετικός σε πρόταση από ομάδα που παίζει στο Champions League...

-Επιθετικοί: Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, προπονητής της ΑΕΚ έχει πολλακις ζητήσει έναν επιθετικό να πλαισιώνει τον ίσμαελ Μπλάνκο. Να μερικές καλές περιπτώσεις.

1.Nicola Ventola: Με μια πλούσια καριέρα στην Ιταλία ο 31 χρονος επιθετικος με ύψος 1,85 έχει όλα τα προσόντα ενός βαρβάτου φορ ώστε να φτιάξει ένα πανίσχυρο δίδυμο με τον Μπλανκο.
2. Cristian Vieri: Απίστευτη καριέρα όμως στα 36 του χρόνια δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να βοηθήσει...
3. Euzebiusz Smolarek: Προέρχεται από μία «άσφαιρη» χρονια στην Bolton χωρίς το πολύ μεγαλο βήμα στην καριέρα του. Στα 28 του χρόνια ίσως να δεχόταν να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ όμως δεν είναι ο τύπος του παίχτη που θέλει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για την επίθεση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου