Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ψηφιακό Τζουκ Μποξ από τη Sony


Τη δυνατότητα συγκέντρωσης και αξιοποίησης της μουσικής συλλογής που υπάρχει σε κάθε σπίτι διασκορπισμένη σε κάθε λογής συσκευές προσφέρει το νέο σύστημα Hi-Fi Giga Juke HDD που παρουσίασε η Sony. H συσκευή λειτουργεί ως μουσικός διακομιστής που επιτρέπει την πρόσβαση στη συλλογή από μία ή περισσότερες ασύρματες συσκευές αναπαραγωγής σε έως και πέντε σημεία του σπιτιού, με τη δυνατότητα αναπαραγωγής διαφορετικής μουσικής σε κάθε μία από αυτές.

Ενημέρωση: Από τον Ιούλιο 2009 το ΝAS-SC500PK θα πωλείται με προτεινόμενη λιανική τιμή 895 ευρώ και το NAS-E300HD με 385 ευρώ.

O χρήστης μεταφέρει τη μουσική του από τον υπολογιστή, το MP3όφωνο, το κινητό τηλέφωνο, τις μνήμες USB, τα CD ακόμα και τους δίσκους βινυλίου στο σύγχρονο ψηφιακό τζουκ μποξ με σκληρό δίσκο χωρητικότητας 160GB. Για να διευκολύνει τη μεταφορά η Sony έχει εξοπλίσει τη συσκευή με την εφαρμογή Music Transfer και δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή μέσω τοπικού δικτύου LAN, ασύρματα από τον router του υπολογιστή στον δρομολογητή του συστήματος. Επιπλέον, παρέχει την ευκολία του συγχρονισμού των αρχείων, μεταφέροντας μόνο το νέα αρχεία που έχουν προστεθεί στον υπολογιστή.

Το GIGA JUKE NAS-SC500PK υποστηρίζει πολλά μουσικά φορμά: MP3, AAC, Linear PCM, WMA και ATRAC. Ως εκ τούτου, το σύστημα μπορεί να αποθηκεύσει μουσική από διάφορες πηγές, όπως μουσικά CD, ραδιόφωνο, υπολογιστή ή ακόμη και δίσκους βινυλίου. Διαθέτει ενσωματωμένη βάση δεδομένων που περιέχει περίπου 350.000 μουσικά άλμπουμ και έτσι αποδίδει αυτόματα τίτλους στα μεταφερόμενα αρχεία, ενώ υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης απ’ ευθείας στο Διαδίκτυο. Η εύρεση των καλλιτεχνών μπορεί να γίνει αλφαβητικά, ενώ είναι δυνατή η πρόσβαση σε ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από το ασύρματο player.

Με το σύστημα “SensMe channels” το NAS-SC500PK αναλύει και κατηγοριοποιεί την μουσική βιβλιοθήκη σε 27 διαφορετικά είδη, έτσι ώστε να αναπαράγεται η μουσική που ταιριάζει στην διάθεση της στιγμής. Από το πρωινό ξύπνημα μέχρι το απογευματινό χαλάρωμα, το σύστημα διαλέγει με έξυπνο τρόπο τραγούδια του ίδιου ύφους.

Σε σχέση με προγενέστερα μοντέλα, τα ηχεία της κύριας μονάδας έχουν αναβαθμιστεί σε πολλά σημεία και το woofer έχει επανασχεδιαστεί βάσει της τεχνολογίας διπλού μαγνήτη. Οι βελτιώσεις έχουν σαν αποτέλεσμα την εκπληκτική διαύγεια ήχου και απόκριση στις χαμηλές συχνότητες. Έχει επίσης ενσωματωθεί η τεχνολογία DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) της Sony. Οι υψηλές συχνότητες συχνά χάνονται με την συμπίεση των αρχείων, αλλά το DSEE τις επαναεισάγει και αποκαθιστά την αρχική ποιότητα του ήχου. Επιπλέον, η κύρια μονάδα διαθέτει το βραβευμένο ψηφιακό σύστημα ενίσχυσης S-MASTER, ισχύος 100 W.

Το νέο GIGA JUKE διαθέτει και WM-PORT, μια ενσωματωμένη θύρα για Walkman. Υποστηρίζει επίσης τη σύνδεση ΜΡ3 player στην θύρα USB ή iPod μέσω ενός αντάπτορα DMPORT (διατίθεται ξεχωριστά).

Το επίσης νέο μοντέλο GIGA JUKE NAS-E300HD είναι συμβατό με τα φορμά MP3, AAC και WMA. Διαθέτει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 80 GB και ενισχυτή 60 W. Έχει ενσωματωμένο WM-PORT, την ίδια μεγάλη βάση δεδομένων για την αυτόματη τιτλοδότηση και την λειτουργία εύρεσης του καλλιτέχνη. Η εγγραφή μουσικής κατευθείαν στο σύστημα από ένα CD γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου