Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Εκατομύρρια Ευρωπαίοι θα επιλέγουν τον browser τους

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι που χρησιμοποιούν τον Internet Explorer για να σερφάρουν στο Ίντερνετ, θα μπορούν να επιλέξουν τον browser της προτίμησης τους από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά τη νομική συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας και της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2009. Η Microsoft δεσμεύτηκε να επιτρέπει στους χρήστες με λειτουργικό Windows να εγκαθιστούν τον browser της επιλογής τους, αντί να έχουν τον Internet Explorer ως πρωταρχική επιλογή.

Σύμφωνα με στοιχεία, περισσότεροι από τους μισούς κατόχους υπολογιστών στον κόσμο χρησιμοποιούν τον Internet Explorer.Η ενημέρωση του λογισμικού θα γίνει αυτόματα για τα Windows Xp, 7 και Vista, σύμφωνα με δημοσίευση blog του αντιπροέδρου της Microsoft, Ντέιβ Χάινερ.

Οι άλλες εναλλακτικές που θα δίνονται στους χρήστες περιλαμβάνουν τους Chrome, Safari, Opera και Firefox. «Εκατομμύρια άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ σκεφτεί να αλλάξουν browser, πλέον θα κληθούν να επιλέξουν συνειδητά», επεσήμανε ο Ρόρι Σέλαν-Τζόουνς, ρεπόρτερ τεχνολογίας του BBC. «Αυτό παρουσιάζει στους ανταγωνιστές της Microsoft μια μοναδική ευκαιρία», συμπλήρωσε.

Πηγή : Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου