Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Αν είσαι από αυτούς που ζουν το μεγαλύτερο μέρος του ξύπνιου τους online, αν δηλαδή είσαι ένας από εμάς, ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά με το Matrix. Είναι ωραίο πράγμα το Ίντερνετ, έχει πολλά να δεις και πάρα πολλά να κάνεις, αλλά έχει κάποια προβληματάκια. Σε κάποια σημεία υστερεί, σου σπάει τα νεύρα, δεν τσουλάει, κάτι λείπει. Να πέντε πράγματα που πρέπει να διορθωθούν στην υποδομή του Ίντερνετ, για να ζούμε εκεί μέσα ακόμα πιο άνετα, και να εγκαταλείψουμε επιτέλους οριστικά αυτό το βαρετό αληθινό κόσμο. Το μπλέ χάπι μου παρακαλώ.


1. Να παίζει HD βίντεο με streaming χωρίς να κολλάει


Το κυριότερο πρόβλημα στο Ίντερνετ σήμερα είναι το bandwidth. Εντάξει, οι περισσότεροι κατεβάζουμε με 500 και με 1000 kb/s, είναι μια χαρά για casual browsing και να κατεβάσεις και κάνα tοrrent, αλλά μερικές φορές το σύστημα σα να μπουκώνει, και δε μπορείς να δεις ούτε ένα 720p βιντεάκι στο YouTube. Υποτίθεται ότι στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να έχεις τίποτα σωσμένο στο σκληρό σου δίσκο -όλα τα media, τραγούδια, ταινίες, σειρές, θα υπάρχουν διαθέσιμα on-demand στο δίκτυο άνα πάσα στιγμή, θα πατάς και θα τα βλέπεις. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε ένα άλμα στο bandwidth, το Ίντερνετ πρέπει να γίνει μια τάξη μεγέθους ταχύτερο.



2. Καλύτερο design


Η αλήθεια είναι ότι σε ένα μέρος που έχεις όλες όλες τέσσερις γραμματοσειρές για να κάνεις παιχνίδι, το αισθητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι και ό,τι καλύτερο. H HTML, παρ' όλες τις διαρκείς βελτιώσεις, εξακολουθεί να βάζει πολλούς περιορισμούς στους designers, με αποτέλεσμα οι σελίδες που βλέπεις στο Ίντερνετ να είναι εξ' ορισμού πιο άσχημες από τις σελίδες που βλέπεις σε περιοδικά και (ενίοτε) εφημερίδες. Είναι διαφορετικό και το μέσο, θα μου πεις, και θα έχεις δίκιο, αλλά σε τόσο ωραίες και μεγάλες οθόνες που έχουμε σήμερα, δε γίνεται, θα έπρεπε να βλέπουμε ομορφότερα πράγματα. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα πιο εύχρηστο και δημιουργικό πρότυπο που θα επιτρέπει στους designers να κάνουν θαύματα. Σε έναν κόσμο όπου χρησιμοποιείται ακόμα ο Internet Explorer 6, βέβαια, αυτό είναι δύσκολο πράγμα.



3. Καλύτερα προγράμματα


Το μέλλον δεν είναι σε applications που θα αγοράζεις και θα κατεβάζεις στο μηχάνημά σου, όπως φαντάζεται η Apple. Το μέλλον είναι εφαρμογές που δεν τις κατεβάζεις πουθενά -ζουν στο Ίντερνετ και τις χρησιμοποιείς εκεί, από οποιοδήποτε μηχάνημα. Το πρόβλημα προς το παρόν είναι ότι τέτοιες εφαρμογές δεν είναι ακόμα πάρα πολύ καλές. Το Google Docs καλό είναι, αλλά εγώ κυρίως στο Office γράφω. Οπότε θα πρέπει να βελτιωθούν ραδγαία τα web apps -Και το #1 και το #2 θα πρέπει επίσης να βελτιωθούν ραγδαία για να γινει εφικτό αυτό.



4. Να υπάρχει παντού


Δεν ξέρω αν θα είναι με δίκτυα τύπου Wi-Max ή με 4G δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας, αλλά το Ίντερνετ (που είπαμε πρέπει να είναι πιο γρήγορο) πρέπει να υπάρχει παντού. Πώς έχεις κινητό στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας; Ή το οξυγόνο; Έτσι πρέπει να έχεις και γρήγορο Ίντερνετ.



5. Καλύτερες μπαταρίες


Δεν έχει να κάνει με το Ίντερνετ αυτό καθ' αυτό, αλλά οι φορητές συσκευές που ήδη χρησιμοποιούμε κι αυτές που θα χρησιμοποιούνμε στο μέλλον για να έχουμε Ίντερνετ χρειάζονται περισσότερο ζουμί. Οι μπαταρίες είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή -και σ' αυτό δεν υπερβάλλω. Από τα αυτοκίνητα μέχρι τα λάπτοπ, η τεχνολογία τους και η αποδοτικότητά τους είναι τραγικά ανεπαρκής, και όσο εξελίσσονται οι τεχνολογίες, γίνεται ακόμα χειρότερη. Χρειαζόμαστε ένα τεχνολογικό άλμα σ' αυτό τον τομέα, όχι μόνο για να μπαίνουμε στο Ίντερνετ απο οπουδήποτε πιο εύκολα, και να μην κουβαλάμε φορτιστές αν λείψουμε για πέντε ώρες, αλλά και για να φτιάξουμε επιτέλους αμάξια που δεν καίνε πεθαμένους δεινόσαυρους.


ΠΗΓΗ: yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου