Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Google Phone!!!


Πριν από λίγo καιρό η Google μοίρασε στους υπαλλήλους της ένα νέο κινητό με Android, το οποίο λέγεται "Nexus One", και στοχεύει υποτίθεται στη δοκιμή του software της εταιρίας που έχει ήδη γνωρίσει ευρύτατης αποδοχής και θεωρείται ο πιο άξιος ανταγωνιστής του iPhone OS αυτή τη στιγμή. Αλλά οι φήμες, φυσικά, εξαπλώθηκαν άμεσα: Η εταιρία, λένε, σκοπεύει να το βγάλει στην αγορά το Γενάρη.

-Το κινητό κατασκευάζεται από την HTC, και είναι το γνωστό Passion (ή Bravo) που πολύς κόσμος περίμενε ως "το Android HD2".

- Έχει οθόνη AMOLED 3,7 ιντσών, capacitive βεβαίως, κάμερα 5 megapixel που τραβάει βίντεο 720p, και επεξεργαστή Snapdragon στο 1GHz.

- Δεν γράφει πουθενά "ΗTC" -έχει μόνο το logo του Google.

- Τρέχει "γυμνό" Android 2.0 ή 2.1.

- Θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ ξεκλείδωτο, πράγμα πολύ σημαντικό για την αγορά αυτή, όπου όλα τα κινητά είναι κλειδωμένα σε συγκεκριμένα δίκτυα. Η T-Mobile θα προσφέρει λογιστική υποστήριξη και διαχείριση των πωλήσεων, αλλά θα μπορείς να το πάρεις και να το χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε δίκτυο (όπως γίνεται με τη συντριπτική πλειοψηφία των δικών μας κινητών, δηλαδή).

Τα πράγματα που δεν ξέρουμε είναι πολλά αυτή τη στιγμή, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για εντυπωσιακή συσκευή, πιο ελκυστική κι απ' το Motorola Milestone (κυκλοφορεί ως Droid στις ΗΠΑ), το άλλο βαρύγδουπο Android κινητό της εποχής. Και βέβαια η κίνηση -αν τελικά γίνει- θα σημάνει μια πολύ σημαντική στροφή: Η Google θα αρχίσει να πουλάει hardware. Για πρώτη φορά θα βγάλει μια συσκευή δικιά της. Κι αυτό είναι τεράστιο νέο.

Πηγή: www.yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου